about me / Language

Idk

Answering some of my questions my daughter G says this, Idk. I don’t know. I know what Idk means but I do not expect to hear it off line. Apparently on line and off line acronyms are merging now. This is not difficult to understand as internet is no longer a hype, internet is a part of life including its acronyms.

Here is a quiz to define what is your acronym IQ. My acronym knowledge stops at WYWH. I learned two acronyms last week though; FOMO (Fear Of Missing Out) and ICYMI (In Case You Missed It).

Challenge yourself and have fun!

Featured image is courtesy of dotcomplicated.co

47 thoughts on “Idk

  1. My boys say Ikr…I know right…wooot??!! I had to ask them what’s Ikr! My knowledge at this stuff stops at ROTFL😃 though I know some in a blue like HTML CSS WYSIWYG…oh my!😀😀

    • I know right? I guess it is a thing for our children’s generation Ria. Bingung gw pertama si G jawab Idk mama. Apa ya, terus dia bilang ‘Masa ngga tahu sih Idk itu artinya I don’t know’ Oalah🙂

        • Ha….ha….toss Ria. Gw rasanya ibu yang kuper kalo digituin sama anak, berasa deh generation gapnya. Yah, rolling eyes. Jaman masih kecil dulu, boro-boro rolling eyes, lihat balik mata orang tua aja ngga berani.

  2. saya cuma sampai di beberapa singkatan, TTYL, IMHO, IDK, TC, CU, yang umum saja kalau yang panjang panjang aku sudah tak bisa ingat…….

  3. Ok aku malu nihh secara cuma tau sampai LOL 😂😅 chicco aku kasih liat juga sampai TMI . Duhhh ketauan banget gak gaul kita berdua. Apalagi ntar pas jaman bazyl kalau udah gede yaa

  4. udah lama banget pengen nanya LMFAO? apaan ya mba yo? aku jaman chatting di YM sering pake : brb, ttyl, lol, jk. trus pake CMIIW di forum ibu2 homemade babyfood

  5. kak Yo…. aku kalah gaul bahasa onlen banget nih,, aku cuma tau sampe TMI XDDD
    yang bawah2 ada yang tau dikit2 tapi gamasuk itungan lah, orang yang tengahnya ngga tau sama sekali wuahahaha

    • Ha..ha..iya Dine, sama. Aku malah ngga tahu singkatan bahasa Indonesia. Aku kapan tuh baca resep kue Indonesia disatu forum, tertera 3 sdm SKM. Apa ya SKM? Ada yang bilang, Susu Kental Manis. Oalah, semua disingkat.

  6. Yen, gw cuma sampe TTYL aja, well, my twins will be there soon, sekarang aja mrk selalu correct my French, and lough when I pretend no to know some singers:)

      • Oh lupa cerita, ni, kira2 8 yrs ago gua lagi nyari nanny to care for my babies when my 1 yr mat. leave about to end. Disini kebanayakn nanny itu Filipino. So during the interview, gua tanya, what days are you available to work?, terus dia jawab, MWF (literally in those 3 letters) gua Tanya dengan binggungnya, MWF? Dia bilang Monday Wednesday and Friday! Gua sampe dalem ati ya ampun ini orang lagi di interview for a job aja jawabnya gitu? So that was the end of my interview, and she did not get the job:):):)
        Kan kelewatan banget jdi interview in person dan jawabnya begitu, kenapa juga mesti di singkat2?

  7. aku cuma yg 3 huruf (idk, ikr, wtf, lol, brb, otw) yg tau..
    yg panjangan cm bisa IYKWIM, CMIIW, ROTFL, udah deh hahaha
    malah jadi penasaran sama yg TTYL nih mba kayanya sering liat😛

  8. Buat text massage singkatan itu guna banget ya mbak. Aku cuma tau beberapa, kalo kebanyakan singkatan kan jadi pusing juga😀 *kurang gaul*

    • Kalo cape/males ngetik di telp yang kecil ini memang berguna banget ah semakin kesini tapi makin ribet. Bukannya kita yang kurang gaul kok🙂

      • singkatannya makin gak umum. Hehehe kalo disini bukannya di singkat mbak, tapi pusing kalo udah ngetiknya pake huruf alay😆

  9. Mbak Yoyen, FOMO has a friend, JOMO, joy of missing out and I prefer the latter🙂

    My acronym is limited to the UN-related acronym and I have a lot to learn. Oh wait, maybe I should make the UN version. LOL.

Tell me what you think

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s