Luar negri
Bahasa Indonesia / Living in NL / Thoughts

Luar negri

Setiap gw denger komentar atau referensi orang Indonesia offline maupun online tentang luar negri kok sepertinya luar negri itu kebanyakan (ngga semua ya) mengacu ke negara maju di belahan dunia barat ya? Padahal Kenya, Uruguay juga luar negri. Timor Leste pun luar negri. Perkecualian bisa untuk tiga negara Asia ini, misalnya disebut pun jelas dengan … Continue reading

Day 7: Recommend a book for us to read. Why do you think it is important?
about me / Blogging / Culinary / Study / Thoughts

Day 7: Recommend a book for us to read. Why do you think it is important?

As food is a passion of mine, I would love to recommend you to read In Defense of Food: An Eater’s Manifesto by American author Michael Pollan. This book is about nutritionism and Western diet. Western diets have resulted in the so-called prosperous country diseases: cancer, cardiovascular diseases, diabetes and obesity. Pollan’s  advise: Eat food. Not too … Continue reading

Cantik itu …
Bahasa Indonesia / Thoughts

Cantik itu …

Waktu masih kecil dari usia TK sampe umur 8 tahun gitu gw inget banget deh bahwa gw pikir orang yang cakep dan cantik itu hidupnya ngga susah, selalu seneng. Sekarang gw tertarik mengamati persepsi orang tentang kecantikan berkaitan dengan tingkah – laku seseorang menurut kader orang yang berkomentar. Observasi gw bisa dibaca dibawah ini. Image … Continue reading

Kehinde Wiley 
Art / English / Entertainment / Thoughts

Kehinde Wiley 

Celebrating the Black History Month I present you contemporary African American portrait artist Kehinde Wiley.  Born from a Nigerian father and African American mother, Wiley was raised in Los Angeles. He now resides in New York. Wiley is specialised in natural and realistic portrait of African – American. What is intriguing about his works is … Continue reading