about me / Blogging / English / History / Photography / Travel

London getaway

Last weekend I visited London for a short getaway. I met fellow blogger Indonesia in my pocket who is a Londoner. She works and lives there. She was an excellent host. Thank you so much for your time.

London with its rich history houses historical sites and interesting places. The Romans were far from home when they set this establishment north of the river Thames in 43. A history nerd I am, walking in the city centre felt as if I was in an open air museum.Temple is a tube stop nearby the Temple Church, built as headquarter for the Knight Templars before they went off to the Crusades. I remembered Richard the Lionheart. Strolling around in Westminster I wondered how the city was during the execution of Guy Fawkes, remember remember the 5th of November. Then I saw the Tower of London where Anne Boleyn was beheaded.

Taking the tube in Victoria station I tried to imagine how Londoners hid themselves in the Underground (Tube) stations during The Blitz by the Germans in 1941 – 1942. The Tube stations were safe haven when the Luftwaffe bombarded the city from the air. And I walked past Churchill War Rooms in front of St James’ Park.

Alas, I had too many spots to see but not so much time. Here is what I captured on camera of London.

Big Ben stands so proud. The details of this giant tower and the adjacent House of Parliament aka Palace of Westminster are stunning. On the corner on the right, there is Westminster Abbey which I didn’t capture unfortunately.

Big Ben

I couldn’t stand not to take picture of this iconic red phone booth. I hoop the municipality of London can keep this.

red phone booth London

The following pics were taken with my iPhone.

The Buckingham Palace.

St James’s Park with The London Eye at the background.

The London Eye under the threatening dark sky. 
The gorgeous victorian style St Pancras train station. This station is the terminus for Eurostar train connecting England with Europe mainland (route London – Paris).

The Meeting Place; 9 metre tall bronze statue designed by Paul Day is located on the upper – level in St. Pancras station.

Crossing St. Pancras station there is another station, Kings Cross. This is a must visit station for Harry Potter fans due to this Harry Potter shop.

Victorian houses nearby my hotel in Buckingham Palace Road.

Me posing in the Tate Britain. This is one of the reasons I visited London, museums. Next post is about the Tates. Stay tuned!

36 thoughts on “London getaway

    • Ha….ha….ngga kuat gw beli Burberry, paling konfeksi aja deh🙂 Kapan yuk ke London? Notting Hill antique market menunggu kita inih ….

  1. Ah! You are too kind mba, truth be told I am such a rubbish guide, was too late and got lost to find you at Waterloo. Hahahha! I am glad you enjoyed it though, we can visit the others in the next visit when you have more than 48 hours. Xx

    • Noo, you were more than ok. Thanks to you I got to see cool spots where the locals were. Of course I will be back. After all, it is only 50 minutes away by plane. Ron & I want to see St. Paul from the inside and we would like to visit Notting Hill and the parks.

      Thank you again.

  2. Wahhh aku dah duga pasti dalam postingan ini ada aroma2 historynya… mba yo gituloh hihi. Btw iya ga kebayang ya dibombardir dari udara trus mereka sembunyi di tubenya. Jadi inget film mockingjay. Well, sebenernya komen panjang2 cuma mau bilang UK is one of my dream country after NZ and Ireland…and London is a must visit(one day,one day) 😉😮

    You look good, mba Yo!!!

    • Iya beneran kepikiran. Di London ada tube stops namanya Seven Sisters & Black Friars. Aku mikir kenapa namanya unik gini, pasti ada sejarahnya🙂

      Thank you Jo. I’m crossing my fingers so you can visit NZ, IR & ENG terus mampir NL deh ha…ha…

    • Ah kepencet duluan, dan krn dr hp nggak bisa diedit. Maksudnya gini:

      Yaampun sekarang sampai ada toko suvenir Harry Potter segala di Kings Cross! Dulu cuma ada hiasan platform 3/4 nya aja, spot foto2 pastinya. Hehehe. Aku menanti post ttg London berikutnya🙂

      • Itu spot foto hiasan platformnya masih ada. Souvenir shop ini lokasinya disamping platform 3/4 itu. Yang antri mau foto panjang dan bukan hanya anak muda aja🙂

  3. Ah, London, one day, one day😀 kota yang katanya selalu basah akibat hujan ya mbak😀 btw, foto pertama cakep banget dan di foto terakhir, coatnya mbak keren euy😉

    • Betul Mes, aku dateng disambut hujan (foto London Eye), terus mendung gitu. Penasaran pingin ke London musim semi, gimana ya🙂

      Banyak spot bagus untuk motret tapi karena mendung aku rada males karena kok gloomy gitu ya.

      Makasih Messa

  4. Baca postingan mbak yo, aku beneran ngerasa lagi ada disana sambil menatap London Eye gitu.
    The gorgeous London, sambil berdoa supaya kelak bisa berada disana dan benar2 menikmati London dari dekat.

  5. Aku masih males suruh apply visa UK. Ntar2 aja deh kapan2 hahaha. By the way kapan main kesini, kalau suka Tate Modern pasti suka Louisiana.

    • Ah mau dong sowan ke CPH. Nanti kita lihat travel planningku tahun ini ya. Udah fix soalnya early spring break & summer hols mau kemana aku🙂

    • Bagus Non, aku suka London karena multicultural banget tapi disisi lain masih sangat Inggris. Memang ada tempat yang rame turis tapi si Indonesia in my pocket bawa aku jalan-jalan ke tempat yang banyak locals. Suka….

    • Sepertinya begitu walaupun menurut teman saya yang di London, Scotland lebih basah lagi. Bikin penasaran untuk dateng ke London selagi musim semi/musim panas.

      • Iya, scotland kayaknya image nya hujan muluu…

        Hhahahahaha….
        ngeles abis alasan mau ke london nya ya mbak.. pengen liat summer doang.😀

        • Bukan ngeles, di Eropa itu selagi musim panas enak karena banyak festival/konser dan acara lainnya diluar. Matahari tenggelam bisa jam 11 malam, jadi banyak kegiatan, lebih menarik lah summer itu walaupun winter ada charmnya sendiri.

        • Eh iya, denger2 kalo summer banyak festival keren2 ya mbak?
          Kayaknya orang2 pada keluar semua pas summer ya?

  6. Mbak, Irlandia punya kotak telpon itu juga warna ijo tapi dihilangkan karena dianggap jejak penjajahan. Padahal sebenernya lucu.

    Anyway, cuacanya gloomy bener ya. Mirip kayak Irlandia. Bikin bad mood.

  7. Setiap baca postingan mba Yoyen aku seneng banget liat foto fotonya, keren keren, jadi semakin tertarik untuk melihat aslinya. London… I’ll coming someday…. Semoga dikasih kesempatan bisa kesana

Tell me what you think

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s