about me / English / Leisure / Photography / Travel

It’s a season to be merry

Living up our yearly tradition to visit Christmas Market in Germany, my husband and I went to Düsseldorf for a short Weihnachtsmarkt getaway. The last post about Christmas Market visit dated two years ago. Last year I didn’t write one. So without further ado, I present you pics I shot in Düsseldorf Christmas Market. Beware for a long scroll as this post contains many pics.

In Düsseldorf there are seven Christmas Markets scattered downtown. Each has its own theme. This is the traditional themed one located on the Marktplatz in front of the Rathaus (city hall). Last Saturday the weather was comfortably sunny for the end of November.

Kerstmarkt Dusseldorf 10

On Christmas Market there are many to see and eat. Let’s explore the craft first.

These are candle light holders.

candle light holder

Handmade German pottery

Handmade German pottery

Wooden Christmas tree ornaments.

wooden christmas tree ornaments

wooden christmas ornament

Simple but so beautiful light houses from paper.

Paper houses

And here are typical German Christmas Market food.

Well, this is German snack; various kinds of bratwurst (roasted sausages). This is available the whole year-long in every corner of the country.

Bratwurst

This is curry bratwurst. You can order it with bread or fries.

curry bratwurst

This stall sells sautéed mushrooms and Reibekuche (grated potato fritter with apple sauce).

reibekuche

This is the sautéed mushrooms served with garlic sauce and a toast. German name: Gebratene pilze.

champignons garlic sauce

A stall of ham with sauerkraut and honey.

ham honey christmas market dusseldorf

Sweet roasted chestnut or heisse maronen/maroni.

roasted chestnut, heisse maronen

vendor roasted chestnut christmas market dusseldorf

An assortment of Brezels/Pretzels in different tastes.

Brezel prezel dusseldorf christmas market

At last, these are decorated gingerbread or lebkuchen. Traditionally lebkuchen are available in heart form.

lebkuchen herzen, german gingerbread

Nowadays there are more variations in form.

Kerstmarkt Dusseldorf 3

Call me boring as I come to the same christmas market every year but I love the atmosphere there. And every year there is something new to discover. It is the season to be merry.

 

 

 

 

45 thoughts on “It’s a season to be merry

  1. Arhhh! This is what I miss most about Europe, the Christmas markets! And those currywurst…my favourite, also missing those!

  2. Kalo mau kesana kayaknya gak usah makan dulu hahaha. And I wonder what do the chesnuts taste, mbak Lorraine ^_^

  3. Di Nürnberg itu terbesar dan tertua di Dunia mbak, namanya pun berbeda meski isinya sama🙂
    Christkindlesmarkt, dibuka jum’at lalu sama Christkindnya, turisnya bejubeeel …dan yg pasti banyak copeeet huhu

    • Ah aku catet Teh. Dan makasih warningnya banyak copet ha…ha…Aku sih pernahnya ke Weihnachtsmarkt di Berlin, Frankfurt, Münster, Aachen, Düsseldorf, Köln, Essen dan Oberhausen. Masih bagian Utara Jerman. Yang pasti tiap tahun ke Düsseldorf & Köln terus ke desa-desa deket perbatasan sini. Paling deket soalnya.

      Aku pingin ah ke Nürnberg. Makasih infonya.

  4. Wah Mbak Yo, bagus2 fotonya. Langsung bisa ngerasain suasana Christmas Market. Minggu depan kami berencana ke Köln. Tadi sudah klik postingan Mbak Yo yang di Köln. Jadi ga sabar kesana. Dan kami berencana setiap tahun akan jadi agenda tetap mengunjungi Christmas Market beda2 tempat, soalnya aku senang suasana Natal🙂 Kalau di Jerman lebih bagus dan besar daripada di Belanda ya Mbak Christmas Marketnya?

    • Christmat Market culture ngga begitu hidup di Belanda Den. Tempat aslinya memang di Jerman dan negara-negara berbahasa Jerman lainnya. Eh tapi di Belgia & Perancis juga bagus kok.

      Veel plezier in Köln!

  5. Christmas market Galore! I have just been to approximately 7 of them in Berlin. Not intentionally, but as passing by we have got to drink a Glühwein topped with rum to warm us up. Right? Hohoho.

  6. Ah yes, German christmas market is the best! I used to visit several town and collect gluhwein cup. That feeling when you have been walking around in the cold then cupped a gluhwine and drinked it.. heaven!

  7. Harum chestnut nya nyampe sini….
    Mba Yo, aku ke kerstmarkt selalu kebetulan, waktu itu di Aachen, Maastricht, Hasselt dan Gent, wah seneng nya apalagi anak anak krn bisa naek korsel atau permainan lainnya

  8. foto piringnya kok kayak yg di ig mba noni ya🙂 atau aku salah haha
    aku suka chesnut … tp di indo jarang nemu
    belum pernah ke christmas market cuma pernah ke sunday market di auckland dan seru liat sayurnya haha.

  9. Yen, kayanya tiap tahun ke Christmas market di Germany ya, deket sih ya. Tadinya rencana this year mo ke sana tapi ga jadi, mungkin next year. Itu potterynya bagus2 ya, sossis dan mushroomnya juga :):)

  10. Baguss semua isinya ya mba Yo😀 Suka kalap ga kalau ke Christmas market gini mba? Py kayaknya liat doang dah pengen bawa pulang semua..haha😀

Tell me what you think

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s