Dutch Affairs / English / Living in NL / Photography / Travel

Kinderdijk, UNESCO World Heritage

16 km west of Rotterdam there lies the milles complex Kinderdijk. There are 19 wind mills in total in this area. Since 1997 Kinderdijk has been the UNESCO World Heritage.

Kinderdijk 1

When I was there early October last month, it was cloudy. Typical dark Dutch sky, the one you see in Dutch masters’ paintings, hung there. I didn’t take as many pictures as I would love to due to rainy weather.

Kinderdijk is open 24h. The opening hours on the website are for visiting one of the windmills only. Entering this windmill allows visitors to experience how the millers used to live there with their families. For where the eyes can see, there are windmills everywhere. Most importantly Kinderdijk is one unique example of Dutch water management. There are drie pumping stations to regulate water. And to those who are interested to know more, there are excursions to watch how pumping station works.

Kinderdijk 2

The best way to explore Kinderdijk is by bike. Visitors are able to hire the bike at the tourism office.  One tip for me for the local experience; take the Water bus from Erasmus Bridge, Rotterdam to come to Kinderdijk, This takes about 30 – 45 minutes sail time along the river Maas.

Here are three different edited versions of the second picture I want to share.

Lomo

Kinderdijk 2 lomo

Black and white

Kinderdijk 2 bw

Vintage

Kinderdijk 2 vintage

I will definitely come back to Kinderdijk to shoot more pictures.

17 thoughts on “Kinderdijk, UNESCO World Heritage

  1. Ahh aku mau kesana Mba kalo aku ke Belanda lg hehe. Ini yg aku kelewat buat dikunjungi pas aku setahun explore Belanda sbg aupair. Thanks for the information, Mba🙂

  2. Bagus ya, dilestarikan dan bukan di hancurkan. Secara disini kan yg udah kuno pasti di utak atik buat di ganti sama yang lebih modern. Keinget cerita mbak Tje tentang subak di Bali yang makin lama makin sedikit:/

      • Jadi semuanya masih berfungsi dengan baik ya mba? hebat
        Inget pernah main ke bendungan Walahar di daerah Dauwan, Karawang, bangunan tua dari jaman Belanda tapi keadaanya ga terawat. Padahal bendungan itu penting buat ngatur lalu lintas air sungai citarum loh.

  3. Is Kinderdijk kids-friendly mbak? Aku pengen ajak anak-anak kesana sesuai tips mbak Lo – naik waterbus, tapi takut kurang menarik buat mereka (buat emaknya si menarik banget pasti hihi, aku suka landscape model begini 😊)

    • Untuk anak-anak dibawah 10 tahun kayanya mbosenin deh karena hanya ada dijken, fietspad & windmolen. Tip untuk kids friendly family outing: Giethoorn, Arnhem (Openlucht Museum & Burgers’ Zoo).

      • kami udah pernah ke Arnhem (both to Openlucht Museum dan Burgers’ Zoo – they liked it) tapi belum pernah ke Giethoorn.

        brarti kalo mau ke Kinderdijk pas ada turis indo (temen atau keluarga yang berkunjung ke sini :p) yang minta diajak jalan-jalan aja kali ya supaya sama-sama senang haha

        Thanks buat masukannya mbak🙂

  4. Pingback: Windmills in The Netherlands | Chez Lorraine

Tell me what you think

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s