Study

Infographic: Speed read

Train yourself how to speed read.

112502-MF-SPEEDREAD

 

Source: Infographic inspiration

18 thoughts on “Infographic: Speed read

  1. This is just what I need. I enjoy reading and there are thousands of books I want to read, but my attention has decreased significantly over the years.

  2. Makasi infonya mba yo.. Berguna banget buat aku yang kalau baca buku sekarang rasanya pelan banget dan ga kelar-kelar bukunya. Padahal banyak yang pengen dibacaa😦

  3. This is indeed a very important skill to have, especially in a field where a lot of reading and potential materials are available (like research😆 ). (1) It helps in choosing which articles to read and (2) it helps in just getting the main contents and message of the paper without having to know all the small (complicated) details🙂

  4. Makasih advice nya, udah mulai kemdor baca buku nih… Liburan kali ini satu Buku pun blm seperempat nya habis, sedangkan suami udah abis dua buku…

  5. Thanks buat tipsnya Mbak Jo. Iya ini memang penting banget, soalnya yang mesti dibaca ada banyak tapi deadline semakin hari kayaknya semakin dekat, jadi untuk bisa memahami sebuah dokumen dengan cepat dan tepat harus bisa dibaca dalam waktu singkat :)).

  6. mbak yo, can we still enjoy our book while we are doing this speed read? kok kesannya dengan speed read pake target2an ya mbak? soalnya saya kalo baca buku tuh dinikmatin dan diresapin banget😀

    • Aku pake speed read teknik untuk baca dokumen/report/artikel non-fiksi. Kan memang pake target biar efisien karena banyak bahan bacaan untuk pekerjaan.

      Kalau buku cerita aku bacanya ngga pake teknik ini. Kadang malah baca ulang beberapa bagian yang bagus.

Tell me what you think

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s