Blogging / English / Study

What makes someone leave a website?

As a blogger you focus on your writing, your tone and voice, supporting images, the message you share. Design and layout come next. However these last two determine how long a reader stays on your blog. This infographic below shows why.

I can’t emphasize it enough, nr. 3 structure structure structure. Content structure (post categories, archive, excerpt) is really important as it allows your readers to explore your blog better and longer. If they like it, they will come back which is good for your traffic (think of increasing unique visitors).

This infographic is made for company websites, nonetheless it is useful for bloggers as well.
What Makes Someone Leave A Website?
Source: What Makes Someone Leave A Website?

21 thoughts on “What makes someone leave a website?

  1. Very useful. Dan yang paling sering buat saya pindah nomor 2, 4, 5, dan 8. Apalagi kalau loading otomatis buat audio atau semacamnya yang kadang bikin berat browser, maklum😛

    • Aku semuanya Rizza. Kadang suka bingung kalo lihat disatu blog pake animation flash tentang wedding anniversary yang punya blog, atau counting down ke tanggal melahirkan. Itu distracting banget🙂

      Walaupun begitu memang ini selera pribadi ya, look & feel itu di tiap orang lain user experiencenya.

    • Iya bener. Belum lagi pake flash animation yang kelap-kelip dan warna-warni. Ganggu mata ini, bikin pusing. Belum lagi warna warni di template yang keramean (ini sih selera pribadi ya).

      Yang bikin gw kabur juga yang pake captcha untuk komen. Ribet Ndah.

  2. kalau aku lebih ke layoutnya, lebih seneng yang clean gitu.
    thanks infonya mba Yo, selama ini aku silent reader hehe.. kalau boleh mampir dan komentari layout blog aku yaa🙂

    • Hai Lynn,

      Salam kenal. Memang clean lay-out lebih banyak orang suka karena orang browsing makin cepet dan maunya gampang cari info.

      Aku udah mampir blog kamu. Bagus menurutku lay-outnya, clean dan user friendly tanpa banyak clutters. Directory & arsipnya juga bagus, gampang cari infonya.

      Thanks for stopping by.

Tell me what you think

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s