English / Entertainment / Film

30 days movie challenge day 10: Your favorite director

Martin Scorsese is one of my favorite directors. He is born in Queens, New York. Some of his movies have New York as setting. I write about him in this challenge because I love many of his movies. They vary from gangster themed movies to drama and history. Robert de Niro and Leonardo DiCaprio are Scorsese’s muses. Is this a coincidence that those three are Americans with Italian roots? I don’t know. What I know is their cooperation results in amazing movies. Scorsese’s works are controversial, shocking and provoking.

img-martin-scorsese_14532014334Pic is courtesy of Interview magazine

Here is a list of Scorsese’s movies which I love:

  • Goodfellas
  • Casino
  • Cape Fear
  • Gangs of New York
  • New York, New York
  • Raging Bull
  • Taxi Driver
  • Kundun
  • The Age of Innocence
  • The Departed
  • The Wolf of Wall Street

Other directors who are also my favorites are Quentin Tarantino, Steven Spielberg, Steven McQueen, Zhang Yimou and Jean-Jacques Annaud.

 

 

 

9 thoughts on “30 days movie challenge day 10: Your favorite director

  1. Mine would be Christoper Nolan. Otaknya itu futuristik banget apalagi di Interstellar. Keren abisss

    • Batman yang buat Christopher Nolan jadi keren banget. Inception juga bagus Yul. Aku belum nonton Insterstellar. Sepertinya lebih ok dari Gravity ya?

      • ga mbak secara visual gravity lbh ok. karena ga gampang menghidupkan film hanya dengan akting seorang doang dan di gravity itu berhasil.
        interstellar lbh ke drama. ada hubungan yg sangat menyentuh antara father-daughter.

      • oya mbak.. aku lupa,,interstellar itu klau sudah nonton inception, you can feel klo film itu nolan banget. dia memasuki unsur2 paralel dimensi dkk dkk dkk .. hard to describe but when you watch you know its nolan hahaha.. **maap ngefans soalnya

  2. Kayaknya ini bedanya sebagian orang indonesia & non-indonesian ya mbak (atau ini pengalaman pribadi saya sj). Beberapa teman non-indonesian kalo ngobrol soal film yg ditanya pertama sekali adalah “whos your favorite director?” Dan saya selalu jawab enggggg nggak merhatiin…

    • Mungkin kebanyakan orang Indonesia hanya perhatiin aktor/aktrisnya. Atau mungkin aku yang memang suka nonton film secara utuh, sampe sutradara & penulis script pun aku perhatiin😉

  3. sutradara idola sih Saya Ashgar Farhadi asal iran …. ide film2nya sih sederhana mirip sinetron indo
    Tetapi , pengerjaanya bisa sangat bagus hasilnya .
    Filmnya antara lain The past , about elly , fireworks wednesday , ama a separation ,
    Ini lagi nonton the beautidul city . coba tonton mbak ..🙂

Tell me what you think

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s