English / Entertainment / Film

30 days movie challenge day 5: Your favorite drama movie

My favourita drama movie, the recent one is Intouchables. I wrote a thorough review about this French movie last year. IMG_7492.JPG

Feeling like I cheat a bit because I only insert a link to a complete review above, I decided to reveal more of my non-Hollywood favorite drama movies. Here are some of them:

  • Biutiful from Mexican director Alejandro González Iñárritu starring Javier Bardem. Bardem’s character is divorced with two children. He is terminally ill and sets things straight in his last days. Highly recommended.
  • De Tweeling (Twins) from Dutch director Ben Sombogaart starring Thekla Reuten. This movie is based on a book by Tessa de Loo. It was nominated for the best foreign film
    for the Oscar in 2004. The twins Lotte and Anna are driven apart after the death of their parents. Anna stays and grows up in Germany while Lotte moves to The Netherlands. Anna marries an SS officer who passes away during the war. Lotte’s fiancé is murdered in Auschwitz. The twins miss each other so badly but fate brings them together 50 years after their last meeting. Touching story.
  • Das leben der anderen, The lives of others by German director Florian Henckel von Donnersmarck starring Sebastian Koch. This movie won an Oscar for best foreign movie in 2006. The story is about a Stasi officer (East German secret police) who is assigned to spy on playwright Georg Dreyman in 1984. Dreyman lives with his girlfriend, an actress. This Stasi agent spies on this couple from an attic. He starts a file, writing down all the couple’s activities. There are so many intrigues. Later on the agent finds out the real purpose of his surveillance assignment. This is one of my favorite drama movies because it depicts the life under former East Germany so real, I could almost feel it. The story ends shortly after the fall of Berlin Wall, Germany, West and East are reunited. A must see to those who are interested in modern, recent history.

  • I love movies therefore it is impossible to have only one favorite movie of each genre but that was it folks, for now. I see you tomorrow with another movie challenge.

    12 thoughts on “30 days movie challenge day 5: Your favorite drama movie

    1. Ive seen this intouchables. Althouh the subtitles only in french and i dont speak french but i know its a good movie, strange🙂 .
      And Ohhh i think i have to watch De Tweeling

      • De Tweeling bagus. Terus coba cari Good bye, Lenin. Ini asli filmnya kocak banget. Ada ibu tinggal di DDR, coma dan bangun tahun 1990. Tembok Berlin udah runtuh dan DDR kan udah ngga ada lagi. Supaya ngga shock anaknya ibu ini simulate DDR dikamar tidur ibunya. Lucu dan konyol untuk orang yang suka sejarah. Biutiful juga bagus dan sedih Ru.

      • Suami istri yang mau cerai dan berkelahi melulu bahkan di depan anaknya ya? Aku pernah nonton (viva DVD bajakan).

        Kayaknya nanti kalau sudah di Ireland aku aduk2 postingan mbak Yoyen edisi ini biar bisa mulai download atau beli di ebay. Btw, aku suka film Perancis Prenom, yang ngebahas nama Adolf. Menarik melihat persepsi dan ketakutan orang dengan nama itu.

        • Iya cerita pasangan yg mau cerai, dlm masa percerarian istrinya udah pindah rumah, problem muncul karena semenjak istrinya keluar rumah ga ada lagi yg ngurusin anak dan bapaknya yg kena penyakit Alzheimer, jadi si suami itu ngegaji orang buat ngurus anak dan bapaknya, dari situ konflik bermunculan mulai dari bingungnya si pembantu harus mandiin bapaknya dia harus nelpon imam dulu buat nanya hukumnya haram atau ga, trus saat si pembantu itu keguguran dan suaminya menuntut si majikan harus dihukum mati atau bayar sends, nah dari situ si istri yg dulu dah mau cerai membantu ngatasin calon mantan suaminya dari jerat hukum, terakhirnya kita harus mikir sendiri, Siapa yang banal dipilih anaknya apa dia ikut ibunya atau anaknya, pokoknya harus nonton deh, hihihi promo abis

    2. Salah satu filem perancis yang menarik untuk ditonton secara ini base on true story, walau ada beberapa bagian rada lebay tapi overall tidak membosankan dan inspiratif, daku nonton beberapa kali karena muncul lagi di tipi kabel🙂

    Tell me what you think

    Fill in your details below or click an icon to log in:

    WordPress.com Logo

    You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

    Twitter picture

    You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

    Facebook photo

    You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

    Google+ photo

    You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

    Connecting to %s