about me / English / Family

What do you do on weekends?

After a whole week working, routines at school and at home, weekends are most welcome to take a rest, to recreate or for some to hibernate.

I saw how my weekends evolved. When I was a student weekends were about partying from Friday to Saturday. Sunday was reserved for the family.

IMG_7354.JPG
Quote is taken from becauseimaddicted.net

Then I got older. I worked and got married. My weekends changed from clubbing and partying to dining out with friends, before/after that my husband and I went to the theater or picked a movie at a cinema. I remembered I caught myself thinking of whether I had became such a boring person who enjoyed dining better than clubbing all night. Not that it did matter to me though, I just noticed this. I noticed that my Mondays were better because I spent my weekends to relax instead of being active.

A few years later on I became a mother and I started to learn to cook. Weekends offered me a pauze in my head. I did the household chores and sent my husband and G out to bond in open air. But still there were plenty social occassions to attend. Birthday parties of my friends’ children. Or friends and family came to our house for a homemade dinner. Those were busy weekends.

Now I plan my weekends as they come. G has her own friends with whom she hangs out, also in weekends. My husband and I go out on a date at weekends, 1 or 2 times a month. Here I mean really going on a date, just the two of us without G. We do some effort to enjoy this quality time. Why I share about this? Most couples who are parents, tend to neglect this. It is not harmful to try to retrieve the butterflies in your stomach and reconnect with your spouse.

On Saturday if my family and I don’t go out either visiting museums, exploring new places or going to birthday parties, I will be cooking or baking in the kitchen the whole day. Sometimes I meet my own friends alone. My husband has his own appointments too. But after all these years, Sunday has stayed a family day. And Sunday for me is about cuddling and reading a book on the couch with a music on, while he watches sport on tv.

What do you do on weekends?

50 thoughts on “What do you do on weekends?

  1. Indeed, time has changed for us too..We used to go out clubbing on Friday or Saturday with our friends but nowadays most of them has kids already. Now it changed to dining with friends or my brother in law and his family – it could be on Saturday or Sunday or both days😀😀 Weekend could be a social bee busy when you need rest😀

    • Interesting to see how our weekends evolve parallel to life phase we are on, right?

      I plan easy and lazy weekends in between social occassions.

  2. Weekend berarti bangun siang, ngegym, nulis Blog buat seminggu, bermalas2an & kumpul keluarga. Cuaca nya semakin panas bikin males jalan. Dulu aku suka ambil trip pendek tapi hari Seninnya jadi super capek. Have a nice weekend Mbak.

    • Thank you Tje. Yes, bangun siang hari Minggu itu enak banget terus brunch. Kalo Sabtu aku pagi-pagi belanja kepasar🙂 Bon week end!

  3. ahhh what a lovely weekend u have mba yo… si G bener2 dah bisa asik ama temen2nya ya? my weekend : sabtu kegereja the whole day…banyak aktivitas. minggu pagi ke taman favorit kita sama anak2…or berenang..or kalo ga kemana2 ya baking or baca buku… paling males kalo mesti kondangan…hehe..dan moviedate ama uppa malamminggu sebulan sekali kalo lagi hoki..hahaha..have a nice weekend mba yo

    • Iya. Malah kadang G yang bilang bahwa papa mamanya boleh ngedate keluar. Seru Jo anak ABG gitu.

      Ah, aku malah pingin ke undangan pernikahan tapi disini temen kita semua udah nikah🙂

      Have a nice week end too!

  4. Sample Weekend Pursuits (seasonally adjusted for autumn)
    1. Friday. Leftovers for dinner, high school football games.
    2. Saturday. Sleep in. Get out. Encourage kids to call friends and initiate activities. If successful, chase wife around the house (cardio). Go on a hike, a drive in the country, stop an the orchard, visit a festival–get out of the house. Hang out with friends in the evening.
    3. Waffles or pancakes for Big Breakfast, yard work. If unsuccessful yesterday, physically evict children from house (weight training). Chase wife around house (speed and dexterity).
    4. Pizza night! Watch a movie with the family.

    • You are really active at weekends. Love that you wrote the food also. Delicious food makes weekends even better. Thanks for stopping by.

  5. Guling-guling dikasur, (kadang-kadang) olahraga, masak, mandi, guling-guling lagi sampe malem atau kadang2 nge-mall atau kunjungin mama atau ibu mertua😀

  6. Sabtu aku keluar,ngunjungin teman Atau kerabat belanja apa kalau perlu atau ketempat lain dengan teman. Minggu itu waktu aku buat aku sendiri baca buku sambil nyemil denger musik atau makan siang di luar sendiri karena senin kerja jd gak mau ribet

  7. Kalo weekend, biasanya aku pergi sama temen di hari Sabtu-nya. Hari Minggunya bangun siang, sarapan, terus menikmati di rumah, sekalian istirahat utk menyambut hari Senin. Minggu sorenya pergi ke gereja.😀

  8. It depends, I like my weekends to be calm at home where I have my time reading books or films that I have been wanting to do during weekdays. Some Saturdays I go out with my friend for lunch, or dinner or just drinks, but you’re right – I don’t really go out on Sundays.

    I’m the kind of person who’d rather stay at home than venture out anyway🙂

    • Or taking pics on Sunday? I do not always accept invitations if my weekends are full. The older I get I realize weekends are really needed to recharge myself.

  9. Karena kerja freelance kadang Sabtu-Minggu juga kerja. Kalau ada waktu luang biasanya pergi ke museum lihat pameran (kalau ada yang menarik banget), sepeda ke hutan, di hutan jalan-jalan sesudahnya makan pannekoek atau ke kota ketemu teman dan spend time seharian sama mereka.🙂

  10. W and I are a young couple… but we were never so much into clubbing, however I also noticed we became a bit too lazy to go out on the weekends. We love just being at home on the sofa watching series and movies, cooking, playing with the dog. I love that!😀

  11. Kebiasaan kami kalau weekend satu hari dari dua hari libur itu pasti keluar rumah biasanya Jalan ke pusat kota, belanja dan makan. Hari minggunya istirahat tapi nyetrika juga, sementara suami kadang sibuk didapur buat bikin taart, hobbynya sejak dulu 😁

      • Sekarang ga selalu, karena anak anak sudah besar, udah pingin ikutan bikin taart juga, jadinya banyak bikin taart yg sudah sudah yg gampang🙂 Jadi makin jarang aja paling sekali sebulan atau kalo dia pingin eksplore resep baru

  12. aku weekend kayaknya stardard, kalo sabtu ajakin anak2 jalan. kalo minggu jadwal rutin: ke pasar belanja minguan, ke gereja trus masak, kadang klo bengong ikut body combat di minggu sore.. yang penting happy🙂

    • Betul Sin. Sekarang fase temen-temen kita ya untuk peringatan itu ulang tahun ke 50 atau kawin perak. Ada yang bentar lagi mantu🙂

  13. Sabtu kerja setengah hari, kalo lagi ga kerja di kantor – kerja ngurusin bisnis. Setengah harinya lagi buat berkebun, berenang dan bermalas2an. Minggu- shopping day. Belanja groceries dan bantu nyiap2in tugas sekolah anak seminggu ke depan. Justru sering dinner out pas hari kerja, karena janjian sama temen after work lebih deket (lokasi kantor sama2 di pusat kota) drpd janjian pas weekend jarak rumah satu sama lain jauh.

  14. sabtu biasa pergi2 jalan sama temen or sodara or keluarga, sorenya sering lanjut ke gereja.. minggu lebih banyak istirahat dirumah supaya recharge utk senin kerja lagi😀
    sering juga sih hari minggu dipakai buat jalan2 keluar kalau hari sabtunya ga pergi2 hehe

  15. Mba yo, seru banget sih tetep rutin keluar ngedate sama suami setelah berbelas-belas tahun menikah. Dari dulu aku juga pengen kayak gitu walaupun nanti udah tua/punya anak. Disini tuh kayaknya kalau udah punya anak sama suami ya gitu2 aja jadinya. Ga jarang aku liat malah ada yang jadi sama sekali ga mesra. Sedih😦

    Aku weekend sukanya santai2 di rumah mba, makan enak, nonton dvd atau ke bioskop sama suami. Sekarang jarang keluar jauh2 karna Jkt macetnya makin parah kl weekend. Jadi mending di rumah/ ke tempat yg deket2 sini😀

    Btw mba, pauze itu artinya apa?

    • Nah itulah Mar. Walaupun anak udah teenage aku dan suami mau tetep ngedate rutin supaya kita berdua rasanya bukan hanya papa mama untuk G tapi juga lover, bestfriend & partner. Nanti malem kita mau nonton film nih berdua🙂

  16. Seru banget mba Yo tetap ada ngedate nya, ortu nya Py juga gitu dari dulu.. Sesekali mereka pergi makan keluar berdua. Kalo skrg mah pacaran terus, anak2 udah keluar rumah semua..hihi..

    Kalo weekend skrg rutinnya jumat malam ikut Kelompok Sel, hari sabtu ngurusin wedding trus ikut kelas Bina Pranikah.. Minggu pagi gereja terus makan siang bareng, kalo ga ada urusan atau nonton bioskop pulang biar bisa tidur siang😀

    • Abis anak udah abg dan kadang punya janji sendiri sama temennya. Eh tapi aku dan suami dari si G masih kecil memang tetep ngedate kok. Kalo ngga hanya jadi papa-mama, nanti kurang seru🙂

  17. My weekend, is always around kids activities, because they do a lot of sports activities. Maunya sih ga ngapa2in dirumah dan masak memasak tapi kayanya jarang banget bias begitu. Memang gua juga sukanya Saturday do things and do nothing on Sunday, tapi paling Sunday morning we have time to do things as a family.
    Kalo soal nge-date kita jarang2 banget karna selalu ajak kids kalo kemana2, mungkin in a few years kalo mereka sudah bias ditinggal sendiri tanpa supervision, disini kayanya umur 12 an. Sorry, mo Tanya yang ga related, G sejak umur berapa boleh naik sepeda sendiri dan ke sekolah?

    • You have your hands full with kids and their and your own activities🙂. Umur 10 tahun naik sepeda sendiri tanpa gw, bareng temennya.

  18. Jumat malam : ketemuan dengan teman (kalau ada yg kuajak atau ada yg ngajak). Sabtu pagi : renang atau olahraga lainnya. Minggu : kerja😀

  19. Pingback: Dapet Liebster Award! | Chez Lorraine

Tell me what you think

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s