about me / English / Thoughts / Women

Regarding my age

Yesterday was my birthday, the 42nd. Birthday is a moment of reflection to me. For me birthday is an occassion to wonder what I have done, what I have become & what I am going to do with my life. I have gathered enough points to think about.

IMG_6416.JPG
What I want to share is the following.

I have been feeling ageless for years but then I am confronted with my real age sometimes. For example; around this time new young trainees start at my office. I told my colleague yesterday “They seem to be younger than those coming before them”. My colleague replied “All trainees are as old as other trainees who came to our office before. It is us who get old”. Laughing, we agreed about this. We are getting old. And I do not mind though.

Each morning when I put my make up I see grey hair and wrinkles. I find this physical change rather interesting. I embrace them instead of hiding them. As I believe the way I look tell people who I am. IMG_6337.JPG
This pic was taken yesterday morning.

You know, I don’t mind to mention my age nor do I mind being called old. So be it. I am comfortable with myself. Regarding the age; All I want is getting old graciously, like vintage wine the older the better.

Thank you so much for the birthday wishes I got from blogger friends. I feel loved.

64 thoughts on “Regarding my age

  1. Van harte gefeliciteerd met jouw verjaardag mba Yo…aihh, akika lupa! *catetdikalenderditoilet* Semoga semakin sukses di karir, keluarga dan semakin cantik dan rambutnya gak berubah (lho?) Iya soalnya gue ngiri lol🙂 Kusjes xxxxx

    • Ha…ha…londo kali loe Pie, langsung tulis di verjaardagskalender di toilet🙂 Ngga apa-apa lupa. Makasih doanya dan rambut akan dipertahankan.

  2. Happy Birthday, Lorraine! Kamu cantik dan segar. Lagian grey hair itu bukan berarti tua kok. Reggie Lawalata rambutnya putih semua padahal usianya gak setua itu dan dia bilang dia bangga dengan grey hair sehingga dia gak akan pernah cat.

    Anyway, ternyata kita sama2 August baby, 10 years apart. Hehe. Semoga Sehat dan bahagia selalu ya!

    • Terima kasih Leony.Iya, lucu lihat tambah banyak uban dan ngga dicat kok. Ternyata sama-sama Singa ya kita?🙂 Happy belated birthday then for you.

  3. Hepi ultah Mba Yo, age is just numbers. What’s inside the heart and mind are more important. 😘

    • True, age is just a number we exist on earth tapi perubahan fisik & konfrontasi dengan umur (biasanya karena anak) bikin kita nyadar udah umur berapa D. This doesn’t bother me as I have been feeling ageless since a couple of years ago🙂

      • Iya bener Mba Yo, aku berasa banget klo abis bungkuk2 main sama Eden, pegeeel hahaha… Mudah2an disisa umur yang ada kita diberi kesehatan lahir batin ya Mba, aamiin.

  4. Ulangin lagi ucapannya walopun sudah di twitter. Buon compleanno mbak Yo. Semoga selalu sehat, sukses di karir dan di rumah, dan yang paling penting, berbahagia selalu. Amiiiiiiiiiin

    Btw, i envy your hair. Tebal. Huhuhu Rambutku tipis, kalo dipanjangin gak bagus.

    • Grazie mille Anggi! Amin, amin, amin. Hmm, rambut & kuku sehat sepertinya karena nutrisi balans deh atau turunan. Aku ngga tahu juga. Makasih doanya ya.

  5. happy birthday sekali lagi mbak…. masih keliatan muda kooook, tapi walo bagaimanapun, penampilan boleh tua tapi jiwa tetap muda dan penuh semangat menjalani hari2. Good selalu ya mbak :*

  6. Py kmren mo komen gitu mba Yo di Path, cuma sungkan..hehe.. Biasanya kan apalagi Perempuan suka nyembunyiin umur biar ga dibilang tua. Tapi mba Yo beda..😀 Sangat menginpirasi..

    Happy Birthday sekali lagi yah mba Yo, keep fabulous and gorgeous😀

  7. Happy birthday to the most gorgeous blogger…nobody will think that u are 42. Lama2 aku berpikir ya mba yo..kalo seseorang tuh bisa dianggap muda terus bukan karena pwnampilan semata..tapi kepada siapa dia berinteraksi. I mean, mba yo kan bisa gt bergaul di dunia wp ini sama yg paling muda sekalipun….asik aja gt. Ahhh wiah u all the best ya mba yo. Maaf telat. Blakangan ini wp di hp ku lemot. Krna bw dan komen biasanya via hp.

    • Makasih Jo🙂 Maksudnya berjiwa muda ya? Hmm, aku walaupun rasanya ageless tapi memang nyadar umur cuma ngga otomatis merasa tua dan yang paling penting; ngga otomatis merasa harus dituakan sama yang muda ha…ha…

  8. Mbak, happy belated birthday. I wish you all the happiness, health and wisdom. Just like you, I feel ageless as well. It took me few minutes to remember how old I am.

  9. Pingback: Yang Ulang Tahun | chicklyfresh

    • Makasih Maya, aku kalo inget umur juga masih suka mikir, udah 42 tahun🙂 Aku rasanya ageless beberapa tahun terakhir. Age is just a number.

  10. Pingback: Quarante Quatre Ans | Chez Lorraine

Tell me what you think

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s