English / Entertainment / Family / Film / Parenting / Women

Bachelorette

Now that my daughter G has become a teen, we do things together more often like doing our nails or watching series, movies. It’s our bonding time as mother daughter without my husband. G calls this our girls moment. Last week we had our girls moment by watching The Bachelorette.

20131218-232406.jpg

G loves Rebel Wilson who plays the lead character in this movie. That’s why we chose it. Here is the story in brief.

Three girlfriends (Kirsten Dunst, Isla Fisher, Lizzy Caplan) are asked to be the bridesmaid of the girl they used to bully at highschool (Rebel Wilson). During the bachelorette party, or after that, these three ruin the wedding dress. The story is about how they try to fix the dress on time for the wedding the following day.

Of course this doesn’t go smoothly. There are obstacles, distractions and reflection moments before the wedding day comes. At the end, the bullied girl walks down the aisle happily. She marries the love of her life while the three mean girls ah, I don’t know what they do. If it wasn’t for G I couldn’t finish watching this movie.

My review
This is the worst movie I have seen in years after Alex Cross. Maybe it’s a generation gap (I might be too old for this) or I just simply didn’t get it but hey I enjoyed watching The Bridesmaids and I think The Hangover 1,2,3 are awesome. Those movies are also about bachelor/bachelorette party gone wrong. I find Bachelorette’s storyline not quite convincing.

Picture this: How pathetic are you to ask your former bullies to be your bridesmaids. Bachelorette turns to be a black comedy which is according to me not funny at all. It’s rather annoying to see those selfish bullies trying to fix up the wedding dress of their so called girlfriend. I just wonder, the story of The Hangover 1,2,3 is larger than life also (a tiger in your room, a stealing monkey, you name it) but why is it entertaining while Bachelorette fails to do so? It is such a shame with a strong cast this movie has such as Isla Fisher, Kirsten Dunst and Rebel Wilson. Oh, James Marsden is on the movie too.

Despite this miserable 90 minutes waste of time I had a good time observing how G reacted to some scenes. Of course I provided her some motherly advises, please don’t be a bully otherwise you’d end up like those three. And we will carry on with our girls moments as there are many series, movies and books to explore.

15 thoughts on “Bachelorette

  1. I thought Alex Cross was also a “flop” too. Having read the book and I imagined how awesome Mr. Cross would be and then I saw the movie..eeekk! I told my husband, if they ever gonna make another Alex Cross movie please let Idris Elba plays the character..but, that before I knew he will be the next Nelson Mandela. I actually wanted to this movie, because of the casts..Kirsten Dunst everybody, Rebel Wilson, .. such a shame. Mbak, I think it is so cute of you two spending times together like this, I wish my mom was as cool as you when I was growing up😀

    • Ada 2 atau 3 film Alex Cross yang main Morgan Freeman. Ini ok banget Pie. Cuma versi yang terakhir tidak meyakinkan, apalagi liat Matthew Fox disitu. Ah, Idris Elba is Mr Cool. Aku suka dia.

      Hm, mengenai bonding time, tuntutan jaman sekarang Pie🙂 Suka aja kita berdua barengan gitu, mumpung anaknya masih mau akunya sih seneng.

  2. Iya tadi sempet liat link yang mba yo kasih dan kok kayaknya gimanaaa gitu…
    ga make sense banget minta yg ngebully kita utk jadi brides’ maids pas nikah
    trus tadi terkesima liat Kirsten Dunst,,,,looks so old disitu
    btw, ttg Kirsten Dunst, dulu aku pernah jaman kuliah,3 hari berturut2 nonton (hampir) smua filmnya si Kirsten Dunst, cuma gara2 aku penasaran sebenernya apa kelebihan dia? kenapa dia dibilang cantik (karna menurutku nggak sama sekali *mataku picek* plus sirik😀
    Nah setelah nonton beberapa film dia, baru kutemukan, bahwa dia punya kaki and paha yang keren banget. Iya ga sih?
    eh sori ya mba yo komen ga nyambung nih….
    Anyway, seru banget ya bisa bonding timenya begini….
    semoga bisa gini juga ama Gwin nantinya….

    • Aku setuju Jo, Kirsten Dunst ngga cantik banget sampe orang melongo liatnya tapi dia menarik. Karakter yang dia mainkan difilm ini nyebelin banget🙂 Bonding time kita minimal 2x seminggu, seru deh.

  3. serunya bisa nonton film sama anak ya Mba… saya jadi kepengen ajak mama nonton di bioskop juga. tapi sayangnya jauh dan kondisi mama ga memungkinkan untuk nonton di bioskop gt T__T

  4. Seru bangett nih bisa habisin waktu sama anak.. Dulu waktu kecil jarang banget, jadi skrg deh penebusan😀

    • Kamu & mama kamu maksudnya Py? Aku & G dari dia kecil udah bonding time cuma sekarang dia teenager lebih asik, banyak hal yang kita lakukan barengan.

  5. Belum pernah nonton bachelorette. Eh, tapi G suka filmnya nggak, mbak? Ya, ya, ya… kebayang sih, film2 model beginian kayaknya nggak masuk ke nalar em(b)ak2 macem kita ini…🙂
    Mending nonton frozen sekalian, kayaknya.. hihi…

    • Nah itu Fit, kalo film kartun aku masih suka walaupun kadang terlalu banyak pesen moralnya. Untuk aku yang kelamaan tinggal di Belanda ini ngamerika banget.

      Nonton model Bachelorette ini betul-betul bikin aku nyadar generation gap. Gemes nontonnya karena dikehidupan nyata ngga mungkin bener deh🙂

  6. mba yo aku nonton film ini sama si matt berdua huhaahaha. aku juga gak suka film ini dan emm aku juga gak suka si Kirsten Dunst jadi emang ngaruh juga ke filmnya🙂

Comments are closed.